Failed to login to Globe

Let op! Onderstaande is de situatie op de PC/server waarop Clickker geïnstalleerd is waar ook een Exact Globe werkstation installatie op draait! Hier dient onderstaande gecontroleerd en opgelost te worden.

 • MAC adres is gewijzigd van PC/server
  Onder andere als gevolg van een reboot kan het zo zijn dat er dynamisch een nieuw MAC adres wordt toegekend aan de PC/server waar Clickker op draait. Dit kunt u constateren wanneer u inlogt in Exact Globe op de server waar Clickker op draait en bij Systeem – HR & Beveiliging – Werkstations een knop “Voeg diensten toe” ziet.
 • Oplossing:
  Klik de snelkoppeling van Exact Globe op die PC/server aan met de rechter muisknop en kies voor “Als administrator uitvoeren”. Ga dan naar het menupad Systeem – HR & Beveiliging – Werkstations en klik op de knop “Voeg diensten toe”. De knop verandert dan naar “Verwijder diensten” en het scherm zal leeg blijven als er niets op het scherm te zien was.
  globe werkstations -
 • De Exact Globe werkstation installatie op de machine waar Clickker op draait kan niet opgestart worden a.g.v. beschadiging van gebruikersprofiel
  In de meeste gevallen krijgt u een fatal error melding te zien of een runtime error en wordt Exact Globe niet opgestart

  Oplossing:

  Verwijder een willekeurig dll bestand in de BIN map van deze Exact client en voer daarna de wupdate.exe uit die ook in die map te vinden is. Daarmee wordt de Exact client opnieuw bijgewerkt en het windows register ook weer bijgewerkt.
 • Er is recentelijk een update van Exact doorgevoerd
  Oplossing: 
  De Exact werkstation installatie dient éénmalig opgestart te worden na de update opdat de client zelf ook geupdate wordt.
 • Exact Entity service is niet gestart op de machine waar Clickker op draait

  Oplossing:

  Via commando “services.msc” onder START knop van windows en dan “Uitvoeren”/”Run” kan de service met de naam “Exact Entity Service” gestart worden. Dit kan een gevolg zijn van een reboot van de PC/server.

In onderstaand voorbeeld is de Exact Entity Service niet gestart daar de Status niet gevuld is.

services windows -

 • Op de database server is geen SQL gebruiker met de naam “Baco”
  Dit betreft een systeemgebruiker van Exact die benodigd is voor maatwerk connecties. Deze kan opnieuw aangemaakt worden als SQL gebruiker (geen domeingebruiker) waarbij wachtwoord niet mag verlopen. Gebruiker Baco en wachtwoord: JustDoIt!
 • Rechten gebruiker in administratie/application pool IIS
  De gebruiker die aan de Application Pool/Toepassingsgroep gekoppeld is die gebruikt wordt door Clickker website in IIS (Internet Information Services) heeft met diezelfde gebruikersnaam in Exact Globe geen rechten (meer).

 

 

Delen via:

Gerelateerde artikelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.